Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Még a kapufa is velünk volt, mégis hogy kaptunk ki?

2008.06.08. 11:23 | haszán | 2 komment

Nem tudom, hogy jó-e vagy sem, hogy túl vagyunk a portugálok elleni meccsen. A legkomolyabb csapat a csoportban, akár még Eb-t is nyerhetnek, szóval nem tragédia tőlük kikapni. Persze ez azt is jelenti, hogy nem mi vagyunk a legkomolyabb csapat a csoportban, és Eb-t sem fogunk nyerni. De a svájciakat és a csehek elnézve, azért a csoportból simán tovább kellene lépnünk.

Ehhez nem kellene sok, csak egy stabil védelem, egy védekezésben és támadásban erős középpálya és gólerős csatárok. Ebből a jelek szerint egy kapusuk van (Demirel nem hibázott egyik gólnál sem.) És nem ártana egy jó edző sem.

A védelemmel nem lesz könnyű mit kezdeni. Hátulról sérülés miatt eleve hiányzott Gökhan Gönül, a meccsen pedig megsérült Servet Cetin és Gökhan Zan. Igaz, belőlük akkor is bohócot csináltak a fürge portugálok, amikor még fitten cammogatak. A Zan helyére beálló Asik nem volt rossz, de a gólokat akkor kaptuk, amikor már a pályán volt. Az viszont biztató, hogy sem a cseh, sem a svájci támadók nem olyan jók, mint a portugálok. (Különösen a hazaiknál Frei fog hiányozni, nekik. Mi jobbulást kivánunk neki.)

A középpálya volt a legnagyobb csalódás. Játékban egyetlen olyan megmozdulás sem volt, amivel a semleges nézőket a törökök pártjára lehetett volna állítani, vergődtek csak a nagy nevek. Emre persze akart, de azért az kevés, hogy jól passzol. Többen is képesek távolról hihetlen nagy gólokat lőni, ehhez képest egyszer sikerült eltalálni a portugál kaput, Mevlüt Erdinç próbálkozott távolról, gyengén.

Csatárok: nem voltak. Nihat kinézetre valóban hasonlított arra a játékosra, aki 18 góljával a második helyhez segítette a spanyol bajnokságban a Villarrealt. A 16-oson belül talán egyszer ért labdához, de annyira meglepődött ezen, hogy szánalmasan összeesett. Semih pedig csereként nagy király ugyan, de 10 perc azért kevés neki.

És akkor jöjjön Terim, a zsebdiktátor. Volt némi felzúdulás, hogy otthon hagyta Hakan Sükürt, a gólgyárost, bár nem hiszem, hogy a 36 éves veterán bármit tudott volna tenni ezen a meccset. Nem is annyira ő hiányzott, hanem Ümit Karan, akit teljesen érthetetlenül hagyott ki a keretből. Vagy Bastürk, aki képes színezni a játékot a középpályán. De az is nehez magyarázható, hogy miért ennyire védekező csapatot küldött a pályára, Hamit miért jobbhátvédet játszott, vagy miért nem küldte be frissítésnek Ardát.

A következő meccsen, Svájc ellen eldől, hogy mit ér ez a csapat. Bronzérmesek nem leszünk, az tuti.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr27509377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feyyaz 2008.06.08. 11:48:35

Egyértelműen JÓ,hogy túl vagyunk a portugálokon. Én ennek örülök. Az eddigi összes EB-nken kikaptunk tőlük,gólt sem szereztünk ellenük. Csak sikerüljön is mindannyiunknak elfelejteni őket (játékosok,szurkolók)!
Azt gondoltam,hogy Ardát már nem fogja becserélni F.T.,hiszen gólkényszerben voltunk,ezért jött Semih. Arda majd Svájc ellen fog villogni!
Haydi Türkiye!

FBCommados 2008.06.08. 15:29:07

Svájc ellen más taktika és más emberek kellenek, ez így nagyon, de nagyon kevés...

Erre a meccsre várok már 2005 ősze óta, VÉGRE ELJÖTT A KÖVETKEZŐ CSATA IDEJE.
Akárki akármit mond, szerdán háború lesz, én nem felejtettem el, hogy a bírói CSALÁSOK és a svájciak aljassága miatt nem jutottunk ki a "hazai" vb-re!!!!

Eljött a várva várt visszavágás ideje, bele sem merek gondolni, hogy kikapunk, ha igen Terim ott rögtön mondjon is le!!
Ott 11 HARCOST akarok a pályán látni török mezben, úgy kell küzdeniük, mintha az életük múlna rajta, MI IS, MND A 75 MILLIÓAN ÚGY FOGUNK SZURKOLNI!!!

A török himnuszt kifütyölő svájciak szerdán, Bázel utcáin és a lelátón legyenek kemények, szemtől szemben. Olyan hangulat lesz, mintha TÖRÖKORSZÁGBAN LENNE AZ EB. Ott minden svájci megtanulja, hogy milyen az igazi POKOL.

A csehek biztosan nem verik meg a portugálokat (max bundával, 1-2 meccsen a fogadóirodáknak is kell keresni...), nekünk 1 döntetlen KELL Svájc ellen.

Utána a csehek ellen egyszerű a képlet:

GYŐZELEM VAGY HALÁL!!!!!

Bizler Inandik, Sizde Inanin Bizim Icin Bu Maclari Alir!!
Címkék: török portugál
süti beállítások módosítása