Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Befekszünk a germán lánctalpak alá is

2008.06.21. 02:47 | haszán | 8 komment

Csak kibírjuk. A török válogatott pont olyan, mint a Terminátor az első részben. Az élő szövet már rég nincs rajta, a lábait elvesztette, átment rajta egy kamion, a karján csúzik előre, még belelőnek, még felrobbantják, de megy előre. Amíg pislákol a szemében a vörös fény, addig nem sikerült agyoncsapni.

Kezdődött azzal, hogy a portugálok elleni első meccsen - tényleg, mi hír a portugálokról? - elvesztettük Emrét, Gökhant, aztán megsérült Tümer Metin, Emre Güngör, Emre Asik, Servet Cetin. A csehek ellen megkapta a második sárgáját Mehmet Aurélió és kiállítatta magát az addig remekül védő Demirel. Eközben a svájcaik ellen az utolsó percben rúgta a győztes gólt Arda, a csehek ellen az utolsóban és az azutániban Nihat.

Mindeközben a horvátok pihentették a legjobbjaikat a lengyelek ellen. (Vigyázat, sokkoló felvételek, csak 18 éven felülieknek.)

Aztán rátették a kést a nyakunkra a hosszabbítás 119. percében, ugráltak a hátunkon, de. Fogalmam sincs mi történt, és mit történik ezzel a török válogatottal. Persze, megint nem játszottunk jól, de kivételesen megnyomtuk például az elejét. Viszont egy szavunk sem lehetett volna, ha a rendes játékidő végén a horvátok a hálónkba pofozzák a pettyest a dermedt cerberus mellett, aki csak a tekintetével követte volna a gömböt. Aztán a hosszabbítás első félideje megint a miénk, de a horvátok szereznek gólt a 119. percben, Rüstü apó lemásolja Nikopolidisz apót. Szívlapát, nekünk annyi, de nem. Mert jön Semih, és megtörténik harmadszor is a lehetetlen. Legalább akkora csoda persze, hogy miért csak csereként tud gólt lőni, kezdőként miért Niko Kranjcar legrosszabb pillanatait idézi?

És persze, hogy Rüstü helyrerakja, amit elrontott, a horvátok annyira összetörtek, hogy a kaput sem nagyon találták el a 11-eseknél. (A török kapusokban minden benne van, ami a csapatban. Demirel a Sevilla elleni BL-nyolcaddöntőben két akkorát lepkézett, hogy kinézett neki, hogy beleaprítják a kebabhúsba. Aztán jöttek a 11-esek, és a fenőkést visszarakták Isztambulban.)

Lehet, hogy sérülések és eltiltások miatt annyian sem leszünk, hogy a kispadra senki nem jut szotyizni. És pont a németek ellen. De tényleg, mitől kellene félnünk? Ha a 89. percig nem kapunk egy hetest, akkor döntősök vagyunk. Ha mégis kapunk egy hetes, akkor csak döntetlenre tudjuk hozni a mecset, megint jöhet a hosszabbítás. Aztán a 11-esek. De ahhoz azért kell némi szerencse.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr62531726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rret 2008.06.21. 09:36:22

az nyolcaddöntő volt a sevilla ellen

Singh 2008.06.21. 10:13:13

gratulálok a törököknek, régen látam ilyen izgalmas meccset.
a közvetítést is élvezettel olvas-nám, de tegap este óta nem tér magához, nem jönnek be a képek (ez már a 2. gép azóta), ma reggel már a szöveg sem látszik.

van ott valaki, aki helyreránthatja?

üdv: singh

Dr. Zoidberg 2008.06.24. 09:40:32

A németeknek annyi.

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.06.25. 06:18:48

spec. amikor utoljára olyan csapat ellen játszott a német válogatott világversenyen, amelyik népének többsége az iszlám jegyében él, akkor nyolcat rúgtak. Ezek voltak a szaúdiak.

Remélem meglesz a nyolc, nem lenne jó tizikre hagyni. :-)

Dr. Zoidberg 2008.06.25. 09:07:01

Pizarro:

Nahát, milyen elmés összefüggést találtál, elképesztő! A többiek nevében is köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt az észrevételt.
És azt megfigyelted már, hogy amikor eddig a Nationalelf akárhányszor egy olyan csapat ellen játszott EB-elődöntőt, amelynek pontosan annyi az átlagéletkora, mint a jelenlegi török válogatotté, és pontosan ugyanannyi játékosuknak volt kedvenc színe a barna, ráadásul szerepelt zászlajukban a piros szín, plusz a meccs idején 78%-os relatív páratartalmú volt a levegő, árnyékban 25 fokot mértek, és lágy, délkeleti szellő fújt, akkor minimum két góllal kikaptak a németek? Hm? Most akkor mi lesz?

Sőt, továbbmegyek:
Azt megfigyelted már, hogy minden olyan sorsdöntő meccs előtt, amelyen valamelyik nagymúltű, és rengeteg szurkolóval rendelkező válogatott fog játszani egy 150%-on teljesítő kiscsapattal, mindig előkerül egy-egy -a nagycsapatnak szurkoló- Megmondó János a kiscsapat rajongói blogján, hogy hangot adjon arrogáns véleményének, miszerint majd jól lezúzza a naccsapat a kiccsapatot, hiszen ennek így kell lennie, különben felrobban a Világegyetem? :D

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.06.25. 19:18:00

Egész sokat írtál arról, amit nem is értettél meg.

NEM leszólni akartam a török válogatottat. Célom csupán a jó hangulathoz való csatlakozás.
Ment a viccelődés azon, hogy a németeknek 7 gól kevés lesz. Elismervén a mondat humoros voltát, mert tényleg TETSZETT, jó volt, kedveskedő, mégis zrikás volt. Tökéletes. Ezt próbáltam felvenni a "nyolc gól csak elég lesz" mondatommal. Nem elbagatelizálni kívántam a humort, hanem tenni hozzá valamit. ELSŐSORBAN A HAZAI TÖRÖK ÉS NÉMET SZURKOLÓK KÖZTI BARÁTSÁGOS HANGULAT MEGALAPOZÁSA/FENNTARTÁSA ÉRDEKÉBEN.
Én ebben nem látok olyat, ami arroganciára utalni, főleg nem olyat, ami elegendő okot szolgáltatna arra, hogy elmém fejlettségi szintjére tegyél megjegyzést, méginkább arra nem, hogy holmi kis divatszardrukkernek állítsál be.
Ráadásul nem tudva arról, hogy milyen kedves, barátságos és dícsérő szavakkal illettem a török válogatottat az elmúlt napok során. AKKORIS, amikor német drukkertársam leszólta őket... MÉG akkor is...
A törököknek egyébként minden eddigi EB-meccsen szorítottam. Ha nem a németek nyernek ma, akkor KÉPES LENNÉK A DÖNTŐBEN IS DRUKKOLNI NEKIK... Még úgyis, hogy a németeket verik az elődöntőben.

Ha mégis az jött volna le, hogy holmi kis arrogáns f#sz vagyok, akkor BOCSÁNATOT kérek. Mint írtam, pont az ellenkezője volt a célom. Szerintem ez az ebben a blogban tett két-három kommentem alapján amúgy EGYÉRTELMŰ is.

És BOCSÁNAT ezért a közjátékért, de egyszerűen egyrészt a dolog tisztázása miatt, másrészt amiatt volt erre szükség, mert vagyok annyira hiú, hogy nem hagyom szó nélkül, ha valaki PONT OLYANNAK ÁLLÍT BE, amilyen típus ellen egész életemben "harcoltam". S mindezt téve úgy, hogy EGYETLEN egy bejegyzést olvasott el az életemből, s azt is félreolvasva.

Mégegyszer BOCSÁNAT:

A magam részéről a legteljesebb BARÁTSÁG!

(ez nyilván túl OFF, az engem negatív színben feltűntető hozzászólás törlése esetére kérem, hogy ezt is töröljétek.)

pizarro · http://fcbayernmunchen.hu/ 2008.06.25. 19:21:04

Még kiegészítés az összedőlő világhoz:

el kell jutni arra a szintre a szurkolásban, hogy észrevegye az ember, hogy nem az a legfontosabb, hogy nyer-e a csapat.
Nyilván MA este szomorú leszek, ha kikapnak a németek, nyilván Ma este szomorúak lesztek, ha nyernek a németek, de ez univerzálisan nézve majdnem, hogy lényegtelen dologgá válik...

Van egy sanda gyanúm, hogy ebben kiegyezhetünk.

Dr. Zoidberg 2008.06.27. 09:25:36

Pizarro:

Jóvanna. Ezek szerint félreértettelek, és hamisan ítéltelek meg. Elnézéstedet kérem, és sajnálom, hogy ennyire a szívedre vetted.
Címkék: török horvát
süti beállítások módosítása