Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Arda majdnem Puskás, de inkább Zidane

2008.06.06. 16:35 | haszán | 2 komment

Arda Turan 1987. január 30-án született Isztambulban. Jobbszélen, balszélen egyaránt használható, káprázatos tehetségű játékos.

Tizenkét évesen, a Bayrampasa Altintepsisporból került a Galatába. Ardát a 2004-2005-ös szezonban már gyakran felvezényelték az első csapathoz, majd, hogy több játéklehetőséghez jusson, a következő idényt a Vestel Manisasporban töltötte. 2006 nyarán visszatért a Galatasarayba, néhány héttel később a csapat - némi túlzással - neki köszönhette, hogy a Mladá Boleslav kiverésével bekerült a Bajnokok Ligájába, két gólt lőtt a meccsen. (Tőzsér Dániel is játszott vele a Galatasaray ifjúsági csapatában. Tőzsér nem került fel a felnőttekhez.)

2006. augusztus 16-án, a luxemburgiak ellen mutatkozott be a válogatottban. A Galata és a török válogatott következő meccsein azonnal megjelentek az Internazionale, a Chelsea, a Milan, a Newcastle és a Tottenham megfigyelői, s volt mit nézniük: novemberben a Bergamóban játszott Olaszország-Törökország (1:1) barátságos mérkőzésen őt választották a meccs legjobbjává. 19-szeres válogatott, egy gól szerzett (a mostani felkészülési szakaszban, Uruguay ellen).

A World Soccer brit szaklap Puskáshoz hasonlította őt, mivel hasonló visszahúzós cselekkel szokta bolondítani az ellenfeleket.

Arda Turan lehet a törökök majdani "nagy 10-ese", a hátvédek szinte megbabonázva figyelik, ahogy teljes sprintben egyik lábáról a másikra teszi a labdát. És ha már klasszikus 10-es. A Bordeaux elleni BL-meccsen például Zinedine Zidane-t idézte, egyetlen klasszikus mozdulattal.

 

A mostani szezonban pirosat már nem kapott, rúgott viszont hét gólt a bajnokságban, ebből hármat a Sivasspor elleni májusi idegenbeli rangadón, ahol a Galata lényegében megnyerte a bajnokságot.

Európa több élklubja figyeli, a Newcastle csábítja leginkább, a távozó Emre helyére.

 

Ezúttal is köszönet Feyyaznak

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr83507037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Feyyaz 2008.06.06. 22:37:22

Másfél éve együtt láttuk élőben FBCommandossal,hogy milyen varázslatos mozdulatokkal vert át 3 magyar játékost a bal oldalon a Puskás stadionban.

haszán 2008.06.06. 22:47:03

Én is ott láttam élőben
Címkék: arda turan
süti beállítások módosítása