Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Nihat Kahveci, a kávéárus gólszóró

2008.06.15. 09:01 | haszán | 5 komment

Az Eb-gólkirálya lesz, ehhez már csak a törököknek kell a négy közé jutniuk - írtam még az Eb előtt. Ebben annyira már nem vagyok biztos, de azért a csehek ellen betalálhatna végre. (Update: betalált, mi az hogy, nagyon is).
Nihat Kahveci 1979. november 23-án, Isztambulban született. Neve azt jelenti törökül: kávéárus. Jól cselező, technikás, gyors csatár. Az apró török játékos vonalat viszi, komoly temperamentummal.
A Dikilitaş csapatából került a Beşiktaşba, az 1997–1998-as szezonban már az első csapat keretéhez tartozott,és meg is nyerte a Török Kupát a Fekete Sasokkal. Emelett kétszeres bajnoki ezüstérmes. A Beşiktaşban összesen 17 bajnoki gólt lőtt. 2002 januárjában Spanyolországba, a Real Sociedadhoz szerződött, korábbi isztambuli klubedzője, John Toshack kezdeményezésére.
Első teljes idényében, Ronaldóval holtversenyben, második lett a spanyol bajnokság góllövőlistáján, a holland Roy Makaay mögött. További idényei már közel sem sikerültek ilyen jól – 2005 első felében közel hat hónapot kihagyott szalagszakadása miatt –, 2006 nyarán klubot is váltott, immár a Villarreal futballistája. 57 gólt szerzett a baszk csapat színeiben. 2007/08 csodálatos idény volt számára: ezüstérem a Barcelona előtt a bajnokságban, nagyban köszönhetően a 18 góljának.
A török válogatottban 2000 őszén játszott először, 15 találatnál tart. Ezzel Tuncayjal együtt a keretben a legeredményesebb. (Hajszálra megegyezik a statisztikájuk, mindkettejüknek 56 meccs/15 gólnál jár). Terim bízik bennük, mindketten kezdők voltak az első két meccsen, és azok lesznek a csehek ellen is, pedig gólt még nem lőttek. Beindulhatnának végre.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr55507658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

úrilány 2008.06.15. 13:23:57

okos bácsik azt mondják tévében, (nem, nem a magyar sportadókon) hogy javuló tendenciát mutatnak a törökök, szóval van mi keresnivalójuk a mai meccsen is, és feltehetőleg még utána is
na majd este meglátjuk

FBCommados 2008.06.15. 23:33:38

Erről van szó srácok!!!!!

Mekkora csapat!!!!

TÜRKIYEM SEN BENIM HERSEYIM!!!

Ezek a srácok igazi példaképek, akiket tényleg lehet szeretni!!!!

Minden szép, jelenleg csak 1 nagy bajom van, hogy túl józan vagyok, de ezen gyorsan változtatok.. :)))

Viyanaya gelmenler yunanlu olsun!!!!!!
süti beállítások módosítása