Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Hulk, a Fener hőse

2008.03.05. 09:32 | haszán | Szólj hozzá!

Persze, Volkan kifogott három 11-est a Sevilla ellen (bár előtte meg akkorákat hibázott, hogy imádkozni kezdett azért, valahogy kapjon lehetőséget a szurkolót kiengesztelhesse), de Deivid meg rúgott kettőt, amivel minimum akkora hős lett, mint a cerberus. De ki ez a Deivid de Souza?

Kevesen múlt, hogy a Hulk becenevű játékost nem vágják ki a Fenerből a tavalyi első idénye után. Nem lett volna meglepő, a 28 éves brazil amolyan örök ígéret, aki otthon remekül játszik (eddig 124 meccsen 55 gólt lőtt Braziliában), de csúnya kudarcai voltak Európában. Előtt a Leccében próbálkozott, még húszévesen, de hamar feladta, és hazament.

Braziliában majdnem évente váltogatta a csapatait, amelyekkel rendre nyert is valamit: a Corinthiansszal Brazil-kupát, majd Rió-Saó Pauló, és a Paulista bajnoka lett, a Cruzeirórval újra megnyerte a Brazil-kupát, aztán a brazil Série A-t is, majd ugyanezt a címet a Santossal is begyűjtötte, Robinhóval az oldalán. Csak éppen közben kipróbálta magát újra Európában, a Bordeaux-ban, ahová 4,5 millió euróért szerződött, de a 23/3 meccs/gól statisztikája karcsú volt, így egy idény után visszament.

2005-ben tett újabb kísérletet Európában, ezúttal Portugáliába szerződött. A korábbi kudarcok miatt a Sporting csak 3,5 millió eurót, vagyis egymillió euróval kevesebbet perkált le érte, mint a Bordeaux két évvel korábban. A portugáloknál elkezdett magára találni, 26 meccsen nyolc gólt lőtt, ehhez egyet még hozzátett az UEFA-kupában.

Innen is továbbállt, de ezúttal nem Brazíliába. Honfitársa, a Fener kispadján ülő legenda, Zico csábította el 2006 nyarán az újra kissé felértékelődött játékost 4,5 millió euróért. Deividet úgy jellemezték: különleges erénye, hogy csatárként is figyel a védekezésre. Ami szép, bár inkább gólokat várnak tőle. Majdnem hiába. Hiába rúgott 12 gólt az első török idényében, ebből csak hatot rúgott bajnokin. Ráadásul a statiksztikát megnyomja egy október végi mesterhármas, ami után még betalált, aztán hosszú gólcsend a bajnokságban, legközelebb csak áprilisban ünnepeltetheti magát. Majd még egyszer májusban. A sovány hat bajnoki gólt ugyanennyi hazai kupagól fényezi valamelyest, bár valamennyi gólját kisebb török cspatk ellen szerzi.  

Miután elterjedt, hogy elküldik, tavaly nyáron az előkészületi meccseken már villogott, majd a Szuperkupában gólt lőtt a Besiktasnak. Szeptemberben pedig élete legszebb góljával legyőzi a Fener az Intert a BL-ben.

A következő BL-fordulóban is rúg egy gólt a CSZKA ellen, nagyon messziről, de ehhez kellett az is, hogy a kapus mellévetődjön a labdának.

 

A sorozata a BL-ben megszakad, miután a PSV ellen kiállítják, viszont októbertől a török bajnokságban is elkezdte termelni a gólokat. Már nyolcnál jár, a szrukolók pedig elkezdik igazán megszeretni, miután betalált Besiktasnak és a Galatasaraynak is (azon a meccsen ki is állították).

Most pedig élete két legfontosabb gólját lőtte, a BL-ben ezzel négy gólos, a Fener legeredményesebbje. Nyáron várhatóan csak pihenni utazik haza.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr34366262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: bl fenerbahçe deivid
süti beállítások módosítása