Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Terim marad vagy Hajnal edzője lesz?

2008.06.27. 12:09 | haszán | Szólj hozzá!

Ellentmondásos hírek jönnek arról, hogy marad-e Fatih Terim a török válogatott szövetségi kapitánya. Az ATV nevű török csatorna meg is nevezett nevezett három klubot, mint Terim lehetséges csapatait. Két olaszt (Napoli, Genova), és egy németet, a Dortmundot, ahol Hajnal Tamás is játszik majd az új idényben.

Terim volt már tréner Olaszországabn. Előbb egy évig a Fiorentinánál, ahol Olasz-kupa-dönrőbe vitte csapatát, majd a látványos támadójátékot látva Berlusconi elcsábította öt az AC Milanhoz, ahonnan azonban öt hónap után elküldték, a helyére Ancelotti ült.

Az MTI viszont arról ír, hogy marad a posztján Fatih Terim.  Legalábbis ezt állítja Hasan Dogan szövetségi elnök.

"Beszélgettünk hazafelé a repülőn. Pillanatnyilag Fatih Terim áll a nemzeti csapat élén, és ha Allah is úgy akarja, ott is marad 2010-ig" - idézte a szövetség honlapja Dogant.
    Az 54 éves tréner a németektől drámai csatában, 3-2-re elveszített szerdai elődöntő után nyilatkozott úgy, hogy valószínűleg távozik posztjáról, de hamar kiderült, hogy a szövetség vele képzeli el a folytatást.
    "Terimen nagy volt a nyomás a bejelentését követően. Meg vagyok győződve arról, hogy maradni fog" - fogalmazott Levent Kizil, a válogatott csapatokért felelős szövetségi elöljáró.
    "Terim marad" - szögezte le több török lap pénteken. A Hürriyet értesülése szerint a kapitány csütörtökön a szövetség vezetősége előtt is azzal állt elő, hogy távozik posztjáról, de az elnök nem fogadta el a lemondását.
    "Elégedettek vagyunk önnel, bízunk önben, soha sem vesztettük el a bizalmunkat, szeretnénk önnel folytatni a közös munkát 2010-ig" - érvelt a Hürriyet szerint Dogan. Terim erre állítólag azt kérte, hogy az eddiginél nagyobb önállósága legyen a nemzeti együttesek felett, melyek szakmai felügyelete már eddig is az ő faladata volt. Végül - az újság információja szerint - elfogadta a további felkérést.
    A Vatan című lap úgy tudja, Murat Basesgioglu sportért felelős államtitkár is közben járt azért, hogy Terim maradjon, de még nem született végleges döntés.
    "Terim most elvonul családjával a bodrumi nyaralójukba, s csak a szabadsága után határoz a jövőjéről."
    A kiváló edző 2003-ban vette át másodjára a válogatott szövetségi kapitányi posztját, melyet korábban 1993 és 1996 között töltött be. Szakvezetőként a mostani Eb-n aratta legnagyobb sikerét, míg klubedzőként a Galatasarayjal érte el legfényesebb győzelmeit: négy bajnoki aranyérem mellett UEFA Kupát is tudott nyerni együttesével. A Galata mellett a Fiorentinánál és az AC Milannál is dolgozott.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr18541866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: fatih terim
süti beállítások módosítása