Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Hamit Altıntop, a bőrgatyás német bajnok

2008.06.07. 10:00 | haszán | Szólj hozzá!

Amilyen sorozatban pályára lépett a Bayern mindenhol és mindenre használható középpályása ebben az idényben, ott gólt is szerzett. Sorrendben: Bundesliga (3 gól), Német-kupa (1), Ligakupa (1), UEFA-kupa (3), Eb-selejtező (2).

Nem rossz idény, főleg úgy, hogy márciusban, egy barátságos válogatott meccsen lábtörést szenvedett (a lábközépcsontja adta meg magát. Ilyen sérülése volt Beckhamnek és Rooney-nak is annak idején.) Kérdéses volt a játéka, végül csatlakozott a kerethez, és bár a napokban ismét aggódni kezdtek érte, úgy tűnik, hogy a pályára léphet a portugálok ellen. (A testvére, a szintén válogatott Hamil - akinél tíz perccel korábban született - viszont az utolsó keretszűkítésnél bukott el.)

Hamit Altıntop 1982. december 8-án született Gelsenkirchenben. 2000-ben kötött profi szerződést a Wattenscheid együttesével, addigra már viselte a Schwarz-Weiß Gelsenkirchen (1992-1993), a TuS Rotthausen (1993-1997), s a Wattenscheid amatőrcsapatának mezét is.

2003-ban igazolt át a Schalke 04 együtteséhez, amelyben posztján a Bundesliga legjobb játékosai közé került. Jól érvényesítette kivételes gyorsaságát, robbanékonyságát, s nem utolsósorban lövőerejét.

A gelsenkircheni Királykékeknél 113 mérkőzésen 8 gólt szerzett. 2007 nyarán - miután lejárt a szerződése a Schalkénél - átigazolási díj nélkül kerülhetett a Bayern Münchenbe.

A nemzeti tizenegyben 2004. február 18-án mutatkozott be, Dánia ellen.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr26507591

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: http://lapenavigevano.it/ 2019.02.21. 11:47:11

Ne dőlj be akármilyen superfoodnak! 10 tápanyag, ami tényleg kell a gyerekeknek is - Édes pofa

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: hamit altintop
süti beállítások módosítása