Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Anatóliai futballforradalom

2008.04.15. 11:42 | haszán | Szólj hozzá!

Ez már nem az a foci, ahol 22-en játszanak, és mindig egy isztambuli csapat nyer. Sőt, már anatóliai futballforradalmat emleget a Turkish Daily News, mégpedig a török kupa mai fordulója miatt, ahol az utolsó nagy isztambuli csapatot, a Galatasaray-t is kipicsázhatják. A bajnokságban ugye a Sivasspor szorongatja a Fenert és a Galatát, a Beşiktaş pedig már kiszállt a játékból. A kupát egyébként tavaly és tavalyelőtti is a Beşiktaş nyerte.

A kupában ennél nagyobb a futballban törpe Anatólia előretörése, négy csapatból három idevaló (Kayserispor, Gençlerbirliği és a Çaykur Rizespor), egyetlen árva isztambuli óriás maradt, a Galata, amelyik a Gençlerbirliği ellen próbálja ledolgozni egygólos hátrányát. Hakan Sükür már azért könyörög, hogy legyen telt ház, akkor az egyenlítés után a hosszabbításban valahogy bepréselik a továbbjutást jelentő gólt. A Galatának valószínűleg olyan nagy szüksége nincs a mostani meccsre, amikor négy fordulóval a vége előtt ugyanannyi ponttal áll, mint a Fener. Lehet, hogy annyira nem teszik oda magukat.

A másik ágon a Kayserispor lényegében már döntős, idegenben 3-0-ra verte a Çaykur Rizesport az első meccsen. Fiesztára készülnek hát, ezért mindössze két török líráért árulják a jegyeket (a másik meccsre 20-80 líra egy tikett). Persze van miért kiengeszteni a szurkolókat, a bajnokságban az utolsó hét meccsén mindössze négy pontot szerzett a Kayserispor. A bajnokságban brillirozó, szintén anatóliai Sivassport edzője egyébként azt nyilatkozta, hogy reméli, a Kayserispor nyeri a kupát. Ők meg a bajnokságot.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr100426366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: török kupa
süti beállítások módosítása