Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Hozzátesszük a magunkét a győzelemhez

2008.06.20. 12:48 | haszán | Szólj hozzá!

Mentalista gyakorlatot tartottunk a legutóbbi sorsdöntő meccs előtt, és bejött. Nihatot mutattuk be a csehek elleni meccs napján, írtunk pár biztató szót, mert nagyon nem ment neki. Kell-e mondani, hogy mi történt?

Szóval, akkor jöjjön Tuncay. Ő az Eb előtt 15 góllal (Nihattal párban) a török keret legeredményesebbje volt. Azóta minden meccsen játszott, valamennyire javuló formában, de gólt nem szerzett. Viszont a csehek ellen megtáltosodott Nihat ellépett kettővel, úgyhogy most Tuncayon a sor.  

Szóval, ismerjék meg az esti meccs egyik legjobbját (a most következő szöveg egy réges régi post nagyon kicsit frissített verziója. Aki már olvasta, az nagy örömmel nézhet meg gyönyörű cseleket, aki nem, az pedig nagy örömmel nézhet meg gyönyörű cseleket).

Támadó úgy nem aláz védőt egy az egyben, mint ő. A góljait viszont rendre nem a leggyönyörűbb cselei után lövi.

Tuncay Sanli 1982. január 16-án, Sakaryában született. Szülővárosa csapatában, a második vonalban kezdte felnőtt-pályafutását, majd 2002-ben átigazolt a Fenerbahcéhoz. Az elmúlt években három bajnoki címet szerzett, s ő lett a csapat legnépszerűbb játékosa.

A szurkolók Oroszlánszívűnek, illetve a Fenerbahce szívének becézték. 2004-ben ő lett az első török futballista, aki mesterhármast szerzett a Bajnokok Ligájában. Nem gyenge csapat ellen: a Manchester Unitednek lőtte! Rendkívül sokoldalú futballista, a csatársorban, s a két szélső középpályás posztján is bevethető.

Talán ezért is csapott le rá 2007 nyarán az angol Middlesbrough. Kellett egy kis idő az aklimatizálódáshoz, 12 meccsen nem rúgott gólt a Premier League-ben, de aztán egy győztes találattal nyitott az Arsenal ellen. Végül nyolc gólig jutott.

A török A-válogatottban 2002 novemberében, Olaszország ellen mutatkozott be. (Előtte egy nappal még játszott az U-21-eseknél, ahol kétgólt lőtt.) A 2003-as Konföderációs Kupán bronzérmet nyerő csapatban négy gólt szerzett, s ezzel a torna ezüstlabdása lett.

Már 15 gólt vágott a Milli Takim mezében, naná, hogy gólt lőtt a selejtezőben Görögországban is. Az utolsó előkészületi meccsen, a finnek ellen is betalált. Az Eb-n egyelőre nem szerzett gólt, de ma este megteszi. És egy gyönyörű csel után.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr58530587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: török horvát tuncay
süti beállítások módosítása