Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Fradi-Újpest? Muhaha. Galata-Fener. Emberhalál talán nem lesz

2008.02.26. 16:44 | haszán | 2 komment

Na, ez lesz a valami. A listavezető Galatasaray meccsel a második Fenerbahcéval. Hiába van igen szar formában a Galata (egy héten belül előbb rettenetes alázás Leverkusenben, majd hazai pályán vereség a tökutolsó Kasimpasasportól), ahogy a Fener is kikapott a hétvégén otthon a Bursasportól, 37 veretlen hazai meccs után (bár legalább a Sevillát legyűrték 3-2-re a BL-nyolcaddöntőben).

Mennyire ismerős a magyar szurkolónak, hogy a nemzetközi kupa-bajnoki terhelést nem bírja a csapat, de itt hagyjuk is abba a szánalmas párhuzamokat, ez nem egy Fradi-Újpest, ez egy igazi derbi, itt a kispadon többen vannak, mint egy magyar meccsen a lelátokon. Mátyus Jani kétségtelenül magasabb, mint Roberto Carlos nevű kollegája, Paul Shaw pedig egy évvel fiatalabb, mint Hakan Sükür, de itt aztán tényleg álljunk is meg. Itt Zico zakójára nem varrnak tornyibarnabásos cédulát.

Ok, tévét nem ostromolnak a szurkolók. De azért itt van néhány kép a tavalyi Galata-Fenerről:

Szerdán a török kupa negyeddöntőjében lesz Galata-Fener. Az első meccs 0-0 volt. Viszont ha az előző két vereség után újra kikap a Galata, akkor rögtön nem számít majd a fejkendővita.

Tavaly tavasszal volt már balhé, amikor otthon kapott ki a Galata a Fenertől 2-1-re, amúgy a Fenerbahce bajnoki címe miatt már tétnélküli meccsen.

A szurkolók előbb rakétákat lőttek a pályára, aztán a feltépett székekkel, a lelátó betondarabjaival, néhányan mobiltelefonjukkal dobálták meg a rivális játékosait, majd nem csillapodó lelkesedéssel a rendfenntartókat.  

 Egy mostani újabb vereség valószínűleg hasonlóan hangulatos végjátékot hozhat.

 

 Eddig 358 meccset játszottak egymással, 135-ször győzött a Fener, 114-szer a Galata, 109 döntetlen volt.

Itt pedig egy 2006-os meccs képei:

 

Végül a két tábor, amikor éppen nincs a kezükben semmi. Ugráljon együtt a Fener-fanokkal:

 

Vagy az ultrAslannal:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr7355344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

realm 2008.03.03. 18:28:47

A Fener-szurkoló videó eszméletlenül jó. Maradandó élmény lehet a fanatikus török szurkolókkal végigugrálni egy meccset.

realm 2008.03.03. 19:14:40

Meg szívesen látnék egy postot a török szurkolókról, szurkolói csoportosulásokról, na meg egy Best of Pinarbasi is jól esne. :D
De most komolyan miért ekkora fanatikusok a törökök ha a fociról van szó??? :)
Címkék: galatasaray fenerbahçe
süti beállítások módosítása