Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Bevásárolnak a török csapatok Európában

2008.07.08. 14:25 | haszán | Szólj hozzá!

Güiza bizonyított, spanyol gólkirály lett 27 góllal, aztán Eb-t nyert, valóban megérett a török bajnokságra. A hírek szerint hívta őt a Barcelona, a Roma és a Manchester City, de a Fenert válaszotta, nyilván, mert játszani akart az MTK ellen a BL-selejtezőben. A 27 éves játékos öt évre írta alá, évi hárommiliió euróért. A Fener 17,4 millió eurót fizetett a Mallorcának. Számíthatott az is, hogy a Fener edzője Luis Aragones lett a megnyert Európa-bajnokság után. Aragones állítólag Isztamulba csábítaná az Eb egyik legjobbját, a Villarrealos Sennát is. Güizára azért is nagy szükség van, mert a brazil Deivid nagyjából fél évre kidőlt. Így az is kevéssé valószínű, hogy a Fener elengendé a Fiorentinának Semihet.)

A bajnok Galata is körülnézett az európai piacon. Kewell már aláírt (nem kicsit felháborítva a játékos korábbi csapata, a Leeds drukkereit, akik nem felejtik, hogy 2000-ben két szurkolót megkéseltek a Galata-Leeds UEFA-kupa elődöntőben Isztambulban), és Lucas Neill is érkezhet a West Hamből. És, a Galata bejelentkezett a Realnál Julio Baptistáért, akit a Roma is szerződtetne. A török bajnokságban korlátozott az idegenlégiósok száma, a jelek szerint a keretet meghatározó játékosokkal töltik fel.

Feyyaz tájékoztatása szerint a harmadik nagy isztambuli csapat, a Beşiktaş is vásárolt már, egyelőre azért szerényebben: érkezett Ali Kuçik, Ethem Yilmaz, Bülent Uzun, Anthony Seric, Ayhan Tuna és Tomas Sivok. Nyilván nem ez a vége. Az Udineséből például megszerezték a cseh védőt, Tomas Zapotocnyt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr1558848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása