Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Elképesztő stadiont épít a Besiktas

2008.02.29. 16:22 | haszán | 2 komment

Európa egyik legkorszerűbb stadionja lesz a Besiktasé - jelentette be Yıldırım Demirören, a Besiktas elnöke. A tervek alapján valóban, ráadásul szemben az Európa-bajnokságra készülő magyar stadionokékval itt nem Petrocelli a kivitelező, májusban már rombolnak, aztán az 1947-es alapokat meghagyva 18 hónapon belül felépítik új Inönüt. A kivitelező húzta fel az új Wembleyt, valamint az Arsenal és a Benfica stadionját is.

A mostani 32 ezresről 42 ezresre bővített stadion nemcsak futballszentély lesz, konferencia-, vásár- és, szórakoztatóközpont, színházzal és kiállítótérrel és 2500 új parkolóhellyel. És a münceni arénánál megismert változtatható színű burokkal. A látványos különbség ugyanakkor a stadion "farka".

Ha kell, a tetőt behúzzák. Így a mostani évi negyven nap helyett 200 napig lesz használható, jelentős bevételhez juttatva a klubot.

Az építkezés ideje alatt a Besiktas Zeytinburnuban és a Kasımpaşa stadionjában játszik, az európai kuapmeccseit pedig az Atatürk Olimpiai Stadionba viszi.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr42359614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

realm 2008.03.03. 18:32:45

Nem semmi... A változtatható színű tetőért pedig pluszpont jár!!!

Feyyaz 2008.04.23. 23:11:44

Gyönyörű lesz!
En Büyük Beşiktaş!
süti beállítások módosítása