Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Ibrahim Kas, a gólvágó középhátvéd

2008.05.27. 16:55 | haszán | Szólj hozzá!

A török válogatott tagjait bemutató sorozatunkban Ibrahim Kas következik, akit annak ellenére, hogy középhátvéd, ritkán zavarnak le a pályáról.

Az 1986-os születésű Ibrahim Kaş már 16 évesen csatalkozott a Beşiktaşhoz. A 183 centis középhátvéd a felnőttek között már 19 évesen bemutatkozott, igaz, nem a Beşiktaşban, hanem a Kocaelisporban, ahol kölcsönben játszott. Majdnem minden bajnokin pályára lépett, így egy év után visszahívták az isztambuli óriáscsapathoz.

A fekete-fehéreknél a 2006/7-es szezonban kezdetben nem volt az alapcsapat tagja, mindössze 12 bajnoki és 6 kupameccsen játszott. A mostani jobb szezonja volt, 20 bajnokin játszott, szerzett három gólt is. Előbb a Rizespornak talált be áprilisban:

Aztán kettőt szerzett az utolsó fordulóban, a Manisaspor ellen (a másodikat és a negyediket).  

Olyan formában játszott, hogy a merészen kísérletező Fatih Terim a norvégok elleni idegenbeli, pompás győzelmet hozó meccsen berakta a csapatba. Balszerencséjére az első válogatott meccsén viszonylag hamar le kellett cserélni sérülés miatt. Az Eb előtti két előkészületen meccsen csak a szlovákok ellen játszott, igaz, akkor győztes csapatban.

Nem a brutális középhátvéd típusa, mindössze öt sárgát kapott a mostani bajnoki szezonben, igaz kettőt egy meccsen, a Sivasspor ellen, ez volt az egyetlen kiállítása.

A következő szezont Spanyolországban kezdi, a Getafe szerződtette.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr65490416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: ibrahim kas
süti beállítások módosítása