Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

A Nobel-díjas szerint Terim ultranacionalista

2008.06.02. 12:55 | haszán | Szólj hozzá!

Minden török férfi szereti a focit - mondta a minap a blogunk egyik szerzője, sampiyon, és tényleg. Most az irodalmi Nobel-díjas Orhan Pamuk nyilatkozott az Eb előtt a török futballról. Sok köszönet persze nincs benne, szerinte a török labdarúgás a nacionalizmust és az idegengyűlöletet táplálja. Példát is hozott rá, amikor a válogatott hazai pályán elbukta a vb-t a svájci csapattal szemben, ebből pedig hatalmas verekedés lett, a török média a bírókát hibáztatta, és összeesküvésekről beszélt.

Azért Orhan Pamuk is a török válogatott szurkolója lesz, bár megjegyezte, hogy a szövetségi kapitány, Fatih Terim ultranacionalista. Az író 56. születésnapja egyébként éppen akkor lesz, amikor a török válogatott első meccsét játsza szombaton Genfben.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr32499282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása