Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Türkiye do toho

2008.06.12. 14:40 | haszán | Szólj hozzá!

Most, hogy a csatamezőről elvitték a vízen lebegő halottakat és sebesülteket, másnaposságunkat legyőzve ideje egy kis értékelésnek.

Kezdjük Terim meccs utáni nyilatkozatával: "A szünetben azért imádkoztam, hogy álljon el az eső. A meccs előtt nem bántam volna, ha egy kicsit esik, de ekkora záport nem kívántam. Át kellett alakítanunk a taktikánkat, hiszen eredetileg azt terveztük, hogy sokat járatjuk a labdát és lapos passzokkal építjük a támadásainkat, erre azonban nem volt lehetőség, mert a labda megállt a vízben. Ezért módosítanunk kellett, ez viszont nem ment könnyen, nagyon örülök, hogy szerencsésen cseréltem és Semih egyenlített. A mai győzelem hitet ad nekünk a csehek elleni sorsdöntő meccs előtt."

Na igen, a szerencsés csere. Jobb lenne, ha nem szerencséről kellene beszélni, hanem tudatosságról. Mert a svájciak elleni meccsen világosan kiderült, hogy a portugálok ellen rossz összeállításban játszott a csapat.

Terim az első meccsen erőltette a rutintalan Mevlüt Erdinçet, aki betlizett. Kazim nem játszott annyira rosszul, de a második meccsre azért a kezdőbe már ő sem fért be.

Terim kihagyta az első meccsen Ardát a csapatból, Semih pedig csak 15 percet kapott. (Nem árt ismételni, ők szerezték a két gólt a svájciak ellen, Semih megint csak csere volt, de legalább egy félidőt játszott). Talán nem most kellene kísérletezni. Terim csak azért ne mondjon le, mert képes volt belátni, hogy elszúrta az első meccset. (Nem olyan agyalágyült hülye, mint a spanyol Aragones, aki otthon hagyta Rault, most meg Fernando Torresszel veszett össze. Arda legalább odament pacsizni a gólja után Terimhez.)

Ráadásul nem játszik jól a csapat. Volkan egyelőre nagyon jó a kapuban, a svájciak elleni meccs talán legjobbja volt, nem követ olyan ökörségeket, mint korábban. Ráadásul, ha valóban 11-esek döntenek majd a csehek ellen, akkor a Sevilla legyőzése óta tudjuk, hogy lehet rá számítani.

A védelem most stabilabbnak tűnt, mint az első meccsen (persze nem mindegy, hogy C. Ronaldót vagy Barnettát kell lefogni), de így is vannak elképesztő rövidzárlatok, mint az irreális körülményeket között szerzett első gólnál (amit majdnem követett egy pont ugyanolyan második).

A középpálya a legnagyobb csalódás. Emre sérülése nem jött jól, de igazából az első meccsen is gyengén játszott. Hamit nem rossz, de nincs meccset eldöntő formában. Arda lendületet adott, de Tuncay nagyon nem találja a helyét. Hiába vannak nagy lövőerejű játékosok, távolról egyáltalán nem próbálkozunk - még a svájciak ellen vizes pályán  sem - a csatárokhoz pedig nem jönnek a labdák.

Elől Nihat szenved. Hiába írtam róla, hogy ha a törökök bejutnak a négy közé, akkor gólkirály lesz. Ehhez el kellene termelni a mesterhármasokat, amit most nem nagyon látok bele a csapatba. Persze ha négy közé jutunk, akkor addig még lesz ideje.

A cseheket pedig lenyomjuk simán, mégpedig végre a többi közt egy olyan góllal, amire a végén az öt legszebb találat között lehet szavazni.   

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr63516541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: török svájc
süti beállítások módosítása