Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Mennek, mennek a csehszlovákok

2008.06.16. 11:15 | haszán | Szólj hozzá!

Aludtunk rá egy felet, de még most is nehéz megérteni, hogyan sikerült a törököknek végül nyugatról eljutniuk Bécsbe, és hogyan lett a foci az a játék, amit 22-en játszanak, és mindig a törökök győznek.

Ha az osztrákok nem verik meg ma a németeket, akkor a legnagyobb csodát már láthattuk ezen az Eb-n. Abban lehetett bízni, hogy a svájciak elleni hihetetlen hajrá lendületet ad a csapatnak, felmegyünk, és szétszedjük a cseheket. Ehhez képest rettenetes első félidőt pordukált a Milli Takim. A Gólemmel nem tudtunk mit kezdeni hátul, középpálya megint semmi, elől pedig nagyon vigyázott a gyepre a végre kezdő Semih és a sokadszor is himnuszt éneklő Nihat.

Sokat szídtam Fatih Terimet, pár mondat múlva megteszem újra, de az öltözőben valami elképesztő ereje van. Itt van egy videó, amit az első meccs közvetítésébe már beraktam, sajnos török nyelvű, de így is rendkívül szuggesztív.

És még egy, ennek élvezeti értékét már valóban rontja a török nyelvtudás hiánya.

 

Szóval az már rendben volt, ahogyan a csapat kijött a második félidőre. Nem tudom, hogy a csehek találtak volna-e még egy gólt, ha Emre Güngört nem ápolják, Emre Asikot pedig beengedi a helyére a bíró, bár gyanús, hogy a középhátvéd hiánya nem javítja egy csapat védekezését. (1. Ahogy később Asik játszott, akár be sem kellett volna engedni. 2. Ezt az idóta svéd bírót miért nem küldik már haza?) És most egy újabb kitérő az edzőre, de most nem Terimre, hanem Brücknerre. Mert nélküle nem váltak volna a törökök a foci németjeivé. A 71. percben, amikor 0-2-nél a csehek még kapufára pöckölték a lasztit, úgy tűnt, hogy vége. Aztán Asik majdnem lerúgta Polák fejét, hogy lehessen büdösparasztozni a veszíteni képtelen törököket.

És akkor jött a szebb napokat látott cseh mester, hogy fantasztikus érzékkel lehozza Sionkót és a gólszerző Plasilt, bent hagyja viszont a lépni is képtelen Kollert. És megtette azt a szívességet is, hogy védőt hozott be a kontráknál használható Baross helyett. Ezt köszönjük. Az viszont Terimnél tökéletesen érthetetlen volt, hogy miért hozta be Kazimot, és ha már igen, miért nem őt küldte hátra, miért a kifejezetten jól játszó Sabrit (aki egyszer kezdhetne már).

A törökök játéka a második félidőben is - ahogyan a tornán eddig -, khm, döcögött. Mentálisan viszont borzasztóan erős a csapat. Nihat szájába a legjobbkor tette be a Gólem pofájából kibányászott varázsigét Petr Cech. Ettől ugyan nem nőtt meg, és kinézetre is egy saját termékét óvatosságból tesztelő ópimuárusta emlékeztet, de a gyors második gólja jelzi: két és fél lealibizett meccs után a horvátok ellen már lehet rá számítani. Tuncay viszont ezt még továbbra sem bizonyította. Pedig az ő teljesítménye még nagyon kellene a negyeddöntőben. Arda pedig. Kezdjünk új bekezdést.

Szóval, akármilyen lelkesítő tábornok Terim, és taktikai géniusz, meg nem tudom én még mi, mégis hogyan lehet, hogy Arda a portugálok elleni meccsen végig kispados volt. És ha Emre B. nem sérül meg, akkor talán ott is marad. A törökök meg valószínűleg már otthon magyarázkodnának.

Terim a jelek szerint van, amiből tanul, van, amiből nem. Kipróbálta Erdincet az első meccsen, nem jött be, őt ejtette is. Kazimot háromszor is tesztelte, szerencsére csak egyszer kezdőként, de csereként még mindig beáll. Semih megkapta a lehetőséget kezdőként, úgy látszik, hogy ő valóban cserekirály. Tuncay is élvezi a bizalmát, pedig nagyon gyengén játszik, de benne legalább valóban több van. Talán majd Pletikosa besegít. Ha nem, akkor is nyerünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr14523390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: török cseh
süti beállítások módosítása