Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Mehmet Aurélio (7), a honosított brazil

2008.06.03. 14:03 | haszán | Szólj hozzá!

Marco Aurélio Brito dos Prazeres 1977. december 15-én született Rio de Janeiróban. Most Mehmet Aurélióként az Európa-bajnokségon játszik majd, török színekben. Ő a török válogatott történetének első honosított játékosa. Nem egy dribliző csatár, hanem védekező középpályás.

Így hangzik a szájából a török himnusz:

A Bangu csapatában kezdett futballozni Rióban, majd 1995-ben a Flamengóhoz került. Két évvel később az Olariába igazolt.

2001-ben, 23 évesen érkezett Európába. Először két idényen keresztül a Trabzonsporban futballozott, majd a Fenerbahçe vette meg. A bordó-kékekkel egyszeres kupagyőztes, a Fenerrel háromszoros bajnok. Tekintélyét jelzi, hogy immár ő a sárga-kék klub második számú csapatkapitánya.

2006-ban vette fel a török állampolgárságot, és a Mehmet nevet. Még ebben az évben, augusztus 16-án, Luxemburg ellen bemutatkozott a válogatottban. 19-szeres válogatott, egyetlen gólt lőtt, azt éppen a magyarok ellen.

 

Hat gól rúgott az elmúlt idényben, hármat bajnoki, kettőt kupameccsen és egyet a válogatottban, a magyaroknak. Kiállítása nem volt, bár azért néha nála is elgurul a gyógyszer. 2007. áprilisban a Besiktas elleni, elveszített kupaeldöntő után a parkolóban akart elégtételt venni a pályán őt ért sérelmekért a szintén brazil Ricardinhón. Ezért két meccsre eltiltották.

A Trabzon egyébként mindössze 100 ezer eurót fizetett érte, amikor átköltözött Európába, a Fenerhez ingyen került, jelenleg 7,2 millió euróra taksálják az értékét.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr89501435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: mehmet auerlio
süti beállítások módosítása