Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Tuncay, aki mesterhármassal végezte ki a Manchestert

2008.06.06. 22:26 | haszán | Szólj hozzá!

Támadó úgy nem aláz védőt egy az egyben, mint ő. A góljait viszont rendre nem a leggyönyörűbb cselei után lövi. De majd az Eb-n.

Tuncay Sanli 1982. január 16-án, Sakaryában született. Szülővárosa csapatában, a második vonalban kezdte felnőtt-pályafutását, majd 2002-ben átigazolt a Fenerbahcéhoz. Az elmúlt években három bajnoki címet szerzett, s ő lett a csapat legnépszerűbb játékosa.

A szurkolók Oroszlánszívűnek, illetve a Fenerbahce szívének becézték. 2004-ben ő lett az első török futballista, aki mesterhármast szerzett a Bajnokok Ligájában. Nem gyenge csapat ellen: a Manchester Unitednek lőtte! Rendkívül sokoldalú futballista, a csatársorban, s a két szélső középpályás posztján is bevethető.

Talán ezért is csapott le rá 2007 nyarán az angol Middlesbrough. Kellett egy kis idő az aklimatizálódáshoz, 12 meccsen nem rúgott gólt a Premier League-ben, de aztán egy győztes találattal nyitott az Arsenal ellen. Végül nyolc gólig jutott.

A török A-válogatottban 2002 novemberében, Olaszország ellen mutatkozott be. (Előtte egy nappal még játszott az U-21-eseknél, ahol kétgólt lőtt.) A 2003-as Konföderációs Kupán bronzérmet nyerő csapatban négy gólt szerzett, s ezzel a torna ezüstlabdása lett.

Már 14 gólt vágott a Milli Takim mezében. Az utolsó előkészületi meccsen, a finnek ellen betalált, így lesz ez a portugálok ellen is. És persze betalált a selejtezőben Görögországban is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr92507536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: tuncay sanli
süti beállítások módosítása