Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Tíz éven belül kihalnak a törökök

2008.05.15. 15:08 | haszán | Szólj hozzá!

Kezdhetünk komolyan aggódni a csípős, hagyma, minden mehet-népért. Mert vagyok ők halnak meg hamar, vagy azok, akikből élnek, ami akár középtávon nekik sem jó. Az Inforádió átvett egy hírt a Daily Mailből, miszerint brit tudósok ezúttal táplálkozási szakértőkké váltak, és megvizsgálták a döner kebabot. A reggeli szalonna és a vörösbab hazájának tudósai szerint egyetlen adag döner kebab annyi kalóriát tartalmaz, mint egy egész üvegnyi étolaj.

A hampshire-i önkormányzat megbízásából vizsgálták a táplálkozási szakértők a népszerű gyorsételeket: pizzát, kínai és indiai ételeket, a kebabot, valamint a Nagy-Britanniában igen kedvelt sült halat hasábburgonyával.

A legtöbb népszerű gyorsétel egyetlen adagja ugyanis annyi zsiradékot tartalmaz, amennyit maximálisan szabadna egy nap fogyasztani. A döner kebabban azonban például 111 grammnyi zsiradék van - a megengedett napi mennyiség duplája!

Az igazi gyorsétel

A gyorsételek ráadásul telített zsírsavakat tartalmaznak, amelyek emelik a koleszterin-szintet és vastagítják az ereket. Ha tehát valaki hetente kétszer ilyesmit eszik, akkor "beprogramozza" a szívkoszorúér-betegségeket.

És a finom német humor

A gyorsételek egészségügyi hatása természetesen függ attól, hogy egyébként milyen étrendje van valakinek, milyen idős és mennyit mozog. Ha a gyorsételek mellett valaki sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, akkor kisebb a veszély.

Ha viszont a gyorsételek mellett sok édességet, olajban sült ételt eszik, és nassol is, akkor minden esélye megvan arra, hogy tíz éven belül szívrohamot kapjon - hangsúlyozta Denise Thomas táplálkozási szakértő, aki arra is figyelmeztetett, hogy például Portsmouth lakosságának 60 százaléka túlsúlyos vagy kövér.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr67470876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: gyilkos döner
süti beállítások módosítása