Türkiye

Mi minőségibb a baklavánál és a kebabnál? A török foci.

Friss topikok

Török-svájci háború, 2. rész

2008.06.11. 10:20 | haszán | 2 komment

Lesz-e megint brutális rugdosódás, mint két és fél éve? Mert persze amúgy is élet vagy halál, meg az utolsó lehetőség, és most aztán tényleg megmutatjuk, meg aki itt veszít, az elbúcsúzik az Eb-től (ami nem biztos, hogy igaz).

De volt két és fél éve Isztambulban egy világbajnoki-pótselejtező. Az első meccset otthon a svájciak nyerték 2-0-ra, a törökök egy hihetetlenül feszült és izgalmas meccsen Isztambulban a másodikat 4-2-re. Az idegenben lőtt svájci gólok miatt a Milli Takim nem jutott be a németországi vb-re, ami ugye a 1,5-2 milliós török kisebbség miatt lényegében mintha hazai rendezésű lett volna.

A szurkolók nehezen viselték, hogy Streller mutogatott nekik, a vereséggel felérő győzelmet pedig még inkább, így minden repült, ami a kezük ügyébe került. A lefújás utána a játékosok elkezdtek szaladni az öltöző felé, miközben békés rugdosásba kezdtek. A török másodedző belerúgott egy svájciban, erre egy másik visszarúgott, aki aztán birkózni is kedzett, miután megrúgták egy másik svájcit. A verekedésbe a biztonsági őrök is beszálltak. A svájci Grichtinget úgy rúgták tökön, hogy kórházba kellett vinni.

 

A botrány miatt a FIFA előbb hat meccsre idegenbe száműzte a törököket (ez csökkent később háromra, így amagyarok elleni selejzetőt már hazai pályán játszahatta a Milli Takim). A verekedők közül Alpay és Emre hat-hat, Serkan Balci pedig két mérkőzésre szóló eltiltást kapott. (Ezeket is mérsékelték később.) A rugosodó Mehmet Özdilek másodedzőt egy évre tiltották el minden futballal kapcsolatos tevékenységtől. A törököknek pluszban még 200 ezer svájci frankot is fizetniük kellett.

A svájciak sem úszták meg: az Özdileket megrúgó Benjamin Hüggel hat meccses büntetést kapott, a gyúró, Stephan Meyer pedig kettőt.

Törökországban majdnem mindenki, különösen a sajtó a bírót, a provokáló svájciakat, a FIFA-t és annak svájci elnökét, Sepp Blattert okolta. Ehhez képest Senes Erzik, az UEFA alelnöke és a török labdarúgó-szövetség tiszteletbeli elnöke azt mondta, hogy még olcsón megúszták, mert nem zárták ki a csapatot évekre a különböző selejtezőkből (és csökkent is a büntetés menet közben). És csendesen megjegyezte azt is, hogy annyira azért nem törte magát a török szövetség, hogy előkerítse a Grichtinget kórházba juttató tökönrúgót.  

Orhan Pamuk, Nobel-díjas író az Eb előtt éppen a botrányt, és abban a törökök szerepének kisebbítését említette példaként, hogy a török foci a nacionalizmust táplálja. Amúgy pedig Fatih Terim szövetségi kapitány ultranacionalista. Terim válasza az volt, hogy ő Orhan Pamuk irodalmi tevékenységéhez nem szólna hozzá, de emberként azt tartja róla, hogy nem elég török.

Szóval, hangulatos este elé nézünk. Lássuk csak, mit írt az egyik kommentbe FBCommandos:

"Svájc ellen más taktika és más emberek kellenek, ez így nagyon, de nagyon kevés...

Erre a meccsre várok már 2005 ősze óta, VÉGRE ELJÖTT A KÖVETKEZŐ CSATA IDEJE.
Akárki akármit mond, szerdán háború lesz, én nem felejtettem el, hogy a bírói CSALÁSOK és a svájciak aljassága miatt nem jutottunk ki a "hazai" vb-re!!!!

Eljött a várva várt visszavágás ideje, bele sem merek gondolni, hogy kikapunk, ha igen Terim ott rögtön mondjon is le!!
Ott 11 HARCOST akarok a pályán látni török mezben, úgy kell küzdeniük, mintha az életük múlna rajta, MI IS, MND A 75 MILLIÓAN ÚGY FOGUNK SZURKOLNI!!!

A török himnuszt kifütyölő svájciak szerdán, Bázel utcáin és a lelátón legyenek kemények, szemtől szemben. Olyan hangulat lesz, mintha TÖRÖKORSZÁGBAN LENNE AZ EB. Ott minden svájci megtanulja, hogy milyen az igazi POKOL.

A csehek biztosan nem verik meg a portugálokat (max bundával, 1-2 meccsen a fogadóirodáknak is kell keresni...), nekünk 1 döntetlen KELL Svájc ellen.

Utána a csehek ellen egyszerű a képlet:

GYŐZELEM VAGY HALÁL!!!!!

Bizler Inandik, Sizde Inanin Bizim Icin Bu Maclari Alir!!"
Utóirat: Emre sajnos, szokás szerint megsérült, ő nem játszhat a meccsen. Ahogyan nem számíthatunk a nagyon hülyén megsérülő Gökhan Zanra sem. Azért csak megoldjuk valahogy.

A bejegyzés trackback címe:

https://turkiye.blog.hu/api/trackback/id/tr69514334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pillez54 2008.06.11. 15:26:52

rugdosódás??? Itt csak rugdosás volt!

Miről beszélünk? provokáló svájciak? Igen és akkor ez a megoldás? Rugdossuk őket vissza Zürichig? Gratulálok ezért a csodálatos estéért az egész török válogatottnak, hogy megmutatták, hogy mennyire hatalmas sporttemberek és mennyire fel tudják dolgozni a vereséget.

Pamuknak pedig igaza van. a törökök állandóan mást hibáztatnak azért, ha ők valamit a saját hibájuk miatt elbuknak.

Ettől az agresszív intoleráns mentalitástól ments meg uram minket!

danesdzsu2 2008.06.16. 08:51:18

Pamuknak igaza van, elég csak megnézni, hogy mit összehazudnak maguknak a törökök az örményekkel, vagy a kurdokkal kapcsolatban....
Címkék: török svájc
süti beállítások módosítása